Archive | December 2009

Results Exam Jul 09

hai..salam 2 all..

Tadi cek website PSP tgk2 sok student dah blh cek results diorg..hehe.. aku dah tgk la spreadsheet td.. so far klas aku utk B3001 okla, utk B2001 la yg aku x brp puas hati sbb ramai yg fail plak sem ni..tp bkn klas i jer la..klas lain pun sama..huhu..

jadi utk sem dpn aku dpt 2 klas lagi B3001 – 2 klas & B2009 – 1 klas.. ni la subjek baru yg kna study..tp x buat nota & prepare per pun lagi.. minggu dpn la kot leh kumpul semua yg kna ajar B2009, pastu bhg la tjk2 yg kna ajar.. klau nak siap semua..x mampu la..hihi.. tp rasanya rmai ja kna ajar cuma jadual la x dpt lagi kna tunggu minggu dpn gak..

 

Pastu di hujung2 thn ni, bz la plak sbb nak audit aset..tetiba ja aku nak kna ganti hafiz jd kebanyakan kerja kna buat la sbg persediaan pegawai2 KPTM nak dtg.. aku dok print smp kna tkr ink la si oki tu..hehe..tp mmg dah nak abis pun.. dan khabarnya org audit tu nak dtg JMSK pas pegi stor..alamak..tkt nyer…:( tp yg best ngat sok aku leh cuti, td dah bgtau KJ bg gak cuti wpun last minit apply..hehe.. TQVM! blh la aku blk kg pg sok sbb klau ptg ni x sempat plak my hubby nak kms brg2 nak blk Ktn dah..

ok la get ready utk audit..

Advertisements

Final Exams Jul 09

hm…sesi Jul dah berakhir..skrg aku bz dok mark paper, matching markah n keyin dlm sistem..hehe..jaga exam pun dah abis 4x kat JP..huhu..bosan giler tunggu 2 jam kat dlm blk exam..pas duduk, bangun, jln, tgk kiri, kanan, dpn, blkg..pastu dok semula..smp la ckp masa 2 jam..kena antar paper gi unit exam plak..huhu..makanya aku pun berjln la ke unit exam bersama beg yg berat itu dr JP..fuyoh..!

masa jaga exam adala bbrp pictures yg aku sempat snap..haha..ini bosan thp cipan namanya..nanti aku letak ek..blum upload dr hs lg.. mcm2 stail bdk2 ni jwb exam..tgk la sendiri nanti..tp x der la yg tido semua khusyuk giler jwb exam..mcm btl ja kan..hehe..

pastu masa tgh dok marking paper plak..aku terjmp yg ni..haha..nota kaki utk aku.. nak merayu la kononnya… tp nak buat camna dah mmg slh nak bagi markah mcm mana..nsb la kalau fail lg skali pun..tanggung la sendiri dah buat slh kan..huhu..

kesian gak sbnrnya kat stud yg ader mslh ni..kita x tau problem dia per..mslh family ke, personal ker, gf ker..kui..kui..tp semua org ader mslh kan..spttnya diorang try kna solve sendiri jgn libatkan study sbb ni ms dpn depa gak..

ok la..aku nak smbung mark lg 1 klas B2001 nak siap..huhu..chaiyok!..ingat ptg ni leh la gi antar matching markah kat unit exam..tp KJ nak jumpa lak ptg kul 3 nanti..hrp2 sempat la nak gi pas tu.. sok leh keyin markah n kira la brp org student yg kna carry paper aku..huhu..sdh tau bila rmai yg fail..rasa mcm diri sendiri yg slh x reti nak ajar diorang plak bg fhm..tp nak buat camna rasa dah buat yg terbaik..x per sem dpn usaha lg yer!

Kursus BTN di Melaka

salam semua,

ok kali ni nak cerita tnt kursus BTN di D’Village Ayer Keroh, Melaka pada 19-25 Jun 09 yg lalu.. di jmsk 3 org dpt tmpa yg sama – eta, Adah & Yuva.. jadi pagi khamis tu kami bertolak dr psp dlm kul 7.30 pg..hehe..nak bertolak 6.30 pg konon je la.. tp alhamdulillah slmt smp ke resort tersebut jam 1.30 ptg..fuh laju x adah bawa sorg ja..

slps pendaftaran kami check in di bilik..maka di sinila proses penukaran bilik melibatkan 3 bilik tlh berlaku..hehe..gara-gara nak dok seblk gak kami 3 org ni..lps tu rht jap n lps asar kami trs ke dwn siap memakai bj putih kain htm tu..hehe.. mcm bdk sekolah kan.. mlm n sok smp ptg ada pembentangan kertas kerja @ ceramah..jadik dgr ja la..ada yg best, ada yg sdg2 saja..hehe..

pastu mlm kedua n so on bermula la sesi LDK bersama seorg fasi..hehe..ok la gak aktiviti LDK tp keadaan blk la yg x selesa sbb kecik & sempit..huhu.. pg & ptg ada sesi riadah..ok la x trk ngat pun.. aku buat ja yg mna di srh walapun ntah per2..hehe..

pd hr terakhir ada exam objektif dlm masa sejam stgh..ni pun bnyak gak yg konfius..huhu..tp hrp2 lulus wpun x cemerlang…bnyk gak soaln psl general knowledge yg x der pun masa cermah hari tu..jadi aku teka2 ja la..:)

Tgh pas siap semua kami pun check out, mkn dulu n gi bandar melaka.. hehe..apa lagi nak jln la dah 5 hr terperap kan.. memula kami pegi eye on m’sia ingat nak naik tp mcm x sempat so kami posing ja la..hehe.. pastu pusing lagi jmp menara taming sari..hehe..pun n naik gak sbb org ramai ngat.. so lps tu kami pergi cari sevenir ja la kat area bangunan Stadhuys.. n then trs blk snggah sg blh utk mkn n solat..n trs blk..kali ni yuva plak drive.. aku? x reti la nak bw keta auto mklum la keta aku manual ja..hehe.. smp png dah dkt kul 1.00 pg.. trs tido best nya sok ct dpt travelling day..hehe…

Correct timing to take water!

Correct timing to take water, will maximize its effectiveness to Human body.

  • Two (2) glass of water      – After waking up –  Helps activate internal organs  
  • One (1) glasses of water  – 30 minutes before meal – Help digestion  
  • One (1) glass of water      – Before taking a bath – Helps lower blood pressure
  • One (1) glass of water      – Before sleep  – To avoid stroke or heart attack