Archive | October 2010

Final Examinations~~

salam semua,

rasanya cam lama x mencatat sesuatu dlm blog yg x sberapa ni kan..hehe..so hari ni nak bgtau final exams utk sem Julai 2010 tlh tiba..jadual exam dah ada, terpulang kpd pelajar la persediaan mcm mana dah cukup ker, belum start study lagi ker..masih on the way lagi ker..hehe..per2 pun diucapkan la gudluck dan selamat menjawab exams dgn jayanya kpd semua.. doa saya mengiringi semua..

oklah berikut disertakan link bagi jadual exam JKE & JTMK:

http://www.psp.edu.my/pspweb/files/JADUAL%20PEPERIKSAAN%20AKHIR%20JKE%20%20JTMK%20SESI%20JULAI%202010_%20MUKTAMAD.pdf

dan juga link bagi jadual exam JKM:

http://www.psp.edu.my/pspweb/files/JADUAL%20PEPERIKSAAN%20AKHIR%20JKM%20SESI%20JULAI%202010_MUKTAMAD.pdf

maaf yer, utk JP x der sbb x ajar JP…hehe.. so sila tgk jadual di jbtn sendiri atau bukak website PSP ja..hehe..

berikut pula senarai nama pelajar ditahan, blh gak tgk kot ada nama sendiri..

http://www.psp.edu.my/pspweb/files/SENARAI%20TAHAN%20EXAM%20SESI%20JULAI%202010%20jkm.pdf

jadual pengawasan exam pun dah ada..adeh..sem ni kena jaga exam 5kali di JKM..huhu.. dan kali ni plak pengawas dari jabatan mana pun leh jadi ketua pengawas..hehe.. ok lah skali lagi diucapkan gudluck kpd semua, semoga kejayaan mengiringi kita semua..

Advertisements

Bengkel Pemurnian Kurikulum

salam semua,

hm stlh seminggu ke hotel summit, USJ utk curriculum revise for Computer Application, minggu ni dah masuk kelas spt biasa.. markah test 2 dah siap tp nanti la baru nak bg..hehe.. ok la ni ada bberp snapshot yg sempat diambil spnjang bengkel tersebut..penin tau dgn AST, TOLD & matrix CLO, GSA & LD..huhu.. tp nasib baik kerja blh disiapkan tepat pada masanya..hehe..

sibuk mencari bahan..

sibuk memformat dokumen..

ha..ni dah siap keja...hehe..

editing yg terakhir..:)

Info Kesihatan: Demam Denggi

salam semua,

hmm sebenarnya lama dah nak buat post psl dmm denggi ni sbb stp minggu ada ja cerita tnt kematian akibat denggi ni..kat rmh plak setiap bln pasti ada semburan asap olh kementerian kesihatan..slalunya bila dah ada semburan tu mestila ada kes denggi berdekatan kawasan perumahan tu kan..huhu.. dan hari ni plak bila baca paper ada plak berita ni yg agak menakutkan..

Lima Kematian Akibat Denggi Dicatat Dari 26 September Hingga 2 Oktober Lepas

hm bila baca artikel tu sbnrnya demam denggi tidak mengenal tua muda dan jantina..asalkan kat persekitaran kita tu ada tmpt pembiakan nyamuk, semua blh jadi mangsa.. oklah berikut disenaraikan tanda-tanda demam denggi..kalau ada saper2 yg demam dan ada tanda2 berikut segeralah ke hospital berdekatan..

my husband plak penah gak kena dmm denggi ni..masa tu study lagi la kat skudai..dlm 4,5 hari gak la kena thn kat hosp jb dulu tu..huhu..penat i dok ulang alik pi tgk.. alhamdulillah sbb bkn denggi berdarah tau..sbb denggi berdarah ni blh membawa maut..dan setakat ni tiada ubat khusus utk merawat denggi.. jadi kalo nmpk nymk tu tampar la ye..jgn dok biar je dia pusing2 kat kita..geram tul..pastu kalau mlm nak tido tu psg la ubt nymk x kira la aper jns pun..mencegah lebih baik drpd mengubati..betul x..okla semua maklumat tnt denggi blh didapati dari laman web berikut:

http://www.infosihat.gov.my/penyakit/penyakitD/Denggi.php

Continue reading

Jamuan Raya JMSK~~

salam semua,

ok ni last nak citer psl jamuan raya..lagipun syawal ada 2 hari lagi sblm meninggalkan kita..yelah puasa kan sebuln jadi mesti ada jamuan raya la wpun di penghujung.. antara menu yg ditaja oleh kelab staf JMSK ialah soto, sate, nasi campur dan buah..pastu ada juga puding dan kek coklat..sdp tau..oklah x mau citer panjang..mehla kita layan gambar2 yg ada..hehe.. selamat menjamu selera semua!

This slideshow requires JavaScript.

Jamuan Raya PSP 2010~~

Salam semua, pada hari Jumaat ni PSP tlh mengadakan majlis jamuan raya di DSM..start pkul 2.45 ptg kami bergerak ke dwn utk mengangkat buah-buahan dan kuah rojak.. stp jbtn di kehendaki menyediakan menu tertentu..ada laksa, mee grg, bihun grg, lemang/ketupat dan rendang, kek, makaroni, aiskrim, abc, satey dan minuman.. cuma sbb mkn di dwn jadi x der meja la just duduk kat kerusi ja… oklah makanan semua sdp2 belaka..hehe..abis di mkn tau pastu ada yg lbh tu blh la kalau nak tapau..so sambil2 mkn, sempat la gak aku mengambil gambar..hehe..