Archive | May 2009

Tips Penjagaan Handset

This is my handphone..hehe.. its ok la ada 3g tp hrp2 kalau ada rezki nak hs lain plak…ahaks.. so kita bc dl tips dibwh yer…

Nokia 6120 classic

Nokia 6120 classic

Pertama:

Kebanyakan telefon bimbit tidak tahan hentakan, tidak kalis air dan tidak kalis habuk. Binaan litar elektronik di dalam semua telefon bimbit adalah amat halus, dan sebarang pendedahan kepada kerpasan, kelembapan dan cecair yang mengandungi mineral boleh menyebabkan hakisan ke atas litar-litar elektronik tersebut.

Kedua:

Pengguna disarankan supaya mengelak daripada mengendalikan telefon bimbit dengan cara kasar, seperti menjatuh atau menghentaknya yang pastinya akan merosakkan papan litar dalaman. Pendedahan kepada tempat berhabuk yang kronik boleh menyebabkan kotoran halus memenuhi ruang-ruang kecil pada permukaan telefon.

Continue reading

Advertisements

Semester Pendek Jun 09

hai all salam semua, 

sbnrnya nak citer psl sem pendek yg dirancang bermula 22/6 until 24/7 ni..sem ni br 1st time la psp nak buat sem pendek utk bdk2 yg carry..huhu..semlm ada la meeting tntang perlaksanaannya sem pndek ni.. jadi rasa mcm kelam kabut ckit la sbb kna pnh kan jugak 45 jam kredit dlm ms 3 minggu tuh.. n 1 week utk final xm..tp PB kna buat mcm biasa gak ada 4 kuiz, 4 tug n 2 test..huhu..bunyinya cam bnyak kan..tp 2 la berat mata memandang, berat lagi bahu memikulnya.. huhu..

so ni aku  paste kan syarat2 sem pendek ni utk student yg nak amik sem pndek ni la but kna tunggu results kuar dulu 17/6 nanti..

  1. Pelajar hanya dibenarkan mengambil maksimum 1 modul sahaja.
  2. Keutamaan akan diberikan kepada pelajar “Carry Course” sahaja.
  3. Unit ICT akan memaklumkan proses penawaran kursus semester pendek melalui web kepada calon.
  4. Yuran semester pendek  tidak akan dikenakan. Walaubagaimanapun yuran sebanyak RM 10 akan dikenakan jika pelajar menginap di asrama.
  5. Jadual waktu dan aktiviti PnP akan disediakan oleh jabatan masing-masing
  6. Keutamaan diberikan kepada modul yang paling ramai pelajar gagal.
  7. Satu FRP khas disediakan oleh setiap jabatan. Continue reading