Archive | April 2014

Majlis Pra Graduan dan Penyampaian AKJ~~

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

untuk Sesi Dis 2013, pelajar DNS 6 merupakan first batch DNS yang akan graduate..so diorang pun buat satu majlis pra graduan kat Rompin Beach Resort…memula nak buat malam tp sbb ramai lecturers x blh dtg so tukar la majlis ke jumaat ptg..menu adalah BBQ..bayar sorang rm30..hehe..hotel dia blh thn mahal la..makanan pun biasa-biasa saja..tapi ada pool dkt laut..hehe..ok la kan.. majlis dimulakan dengan ucapan aluan KJ sblm makan..so jom kita view pictures yg ada..

Tahniah Pelajr DNS 6!

Tahniah Pelajr DNS 6!

Tahniah Penerima AKJ Sesi Jun 2013!

Tahniah Penerima AKJ Sesi Jun 2013!

Bergambar dgn Baby Zahra..hihi..:)

Bergambar dgn Baby Zahra..hihi..:)

Tahniah Pn Mazniha dapat Anugerah Pensyarah Dedikasi..

Tahniah Pn Mazniha dapat Anugerah Pensyarah Dedikasi..

Bergambar beramai-ramai..

Bergambar beramai-ramai..

Adam ikut skali..

Adam pun ikut mummy skali..

sorry yer..kualiti gambar kurang memuaskan..maklumla hs lama dah..selepas makan, ada aktiviti penyampaian hadiah AKJ dan cabutan bertuah..alhamdulillah dapat portable gas stove..hehe.. kul 5 lbh terus balik kuantan dgn bos & en jo….siap singgah pekan beli murtabak 2 lagi..hehe..
ok utk sem dpn, banyak lagi aktiviti menanti…:)

Advertisements

Kursus Bioloid Stem Kit & Win PIC Training 2014

Assalamualaikum…Ya Allah sedar x sedar dah hujung bln 4 sekarang..baru perasan..blog x penah post utk thn 2014 ni..huhu..nampak sangat bz kan..x sempat keja2 personal ni nak buat kat ofis..hehe..sekarang dah start final exams selama 3 minggu dan ni dah last week pun..so skrg process utk marking, key in and buat analisis lah..utk 5 klas yang diajar ia agak mencabar kan..tapi alhamdulillah dah siap 3 klas… 2 lagi on the way..hehe..

awal bulan 1 lepas pegi kursus robot Bioloid stem Kit..kna pasang robot dlm bentuk kabel car..tulis koding & test la bagi robot jalan..set sensor la..detect halangan la..psg led bagi nyala..jalan ikut trek la..dll..hehe..time robot jalan yg best..time buat koding x brp best..haha..

IMG_2508

Para peserta bergambar dengan instructor..

IMG_20140108_105519

robot keta kebal jalan atas trek..

IMG_20140108_105443

sambil buat koding sambil pose..hihi..

ok la minggu lepas ada kursus Win PIC Training..best gak blaja sbb x penah buat kan..hehe..cuma nak phm koding tu la susah skit..pastu kna cari software utk translate ke hexadecimal code..per pun jenuh gak la en trainee tu nak ajar kat kami..

IMG_20140410_100207

Bersama Gee & Ila..

IMG_20140410_100225

penat kitorang mengadap benda ni..huhu..

ok la…jom sambung buat analisis dan key in markah..harap2 blh siap hari ni..insyaAllah..terus berusaha OK!