Archives

Percutian Ke Bandung Mac 2015

Assalamualaikum..

Jom mulakan hari dengan senyuman.. ūüôā

Just nak simpan pengalaman dan kenangan ke Bandung, Jawa Timur, Indonesia pada cuti sekolah yg lalu 15 – 18 Mac 2015..percutian 4H 3M bersama suami dan anak..pengalaman pertama gak diusia 33 tahun menaiki kapal terbang..hihi..alhamdulillah..

kami bertolak dari KLIA2, Sepang pada hari ahad menggunakan khidmat ejen..smp sana shopping jer la tempat yg dibawanya..kebetulan pula Kawah Putih tidak selamat utk kanak2 dan warga emas so mmg x pegi la kitorang ke ctu..x perla insyaAllah ada rezki pergi lagi.. antara tempat shoping yg best semestinya Pasar Baru, Kedai D’Fashion, Toko Tiga, Factory Outlet Bali Heaven, Pasar Kulit Cibaduyut, Rumah Mode, Strawberry Park, Dago, Chi Walk, Kartika Sari.. fuhh heaven gilller bershoping..baju raya semua dah ready..kain sulam, telekung, kain baju melayu, kain batik/ pelikat, baju budak2, tshirt, keychain mmg murah2..rambang mata dibuatnya.. ok la jom biar gambar berbicara..

IMG-20150326-WA0030 IMG-20150326-WA0027 IMG-20150326-WA0018 IMG-20150326-WA003320150319_093908 IMG-20150326-WA0007 IMG-20150326-WA0023 20150318_110403 20150318_095006 20150317_203800

Sesi Perkongsian Ilmu Penyusuan Susu Ibu di LPPKN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Alhamdulillah sudah 3 bulan kita berada di bln Mac 2015..baru sedar cpt masa berlalu..rupanya tiada lg posting di thn ini..hahah…sbnrnya banyak juga aktiviti terlibat sepanjang bln jan – mac tp x sempat nak update.. ok la post yg ni tentang pengalaman pertama dijemput ke LPPKN untuk share ilmu penyusuan SI..walopun sekejap slotnya tp alhamdulillah terlaksana jua..

sesi ini dikongsi bersama puan Mardhiah Ismail..antara topiknya kebaikan penyusuan SI dan kaedah pengurusan SI yg terbaik..sebelum tu bertungkus lumus la membuat slaid show..dan terima kasih kpd en suami krn sudi menghantar dan mengambil di UTC..seramai 60 lbh org peserta..cuma susunan meja bentuk U mcm bilik mesy plak..hihi..x kisahlah asalkan maklumat dpt disebarkan sebaiknya..ok jom kita lihat sorotan gmbar yg sempat dirakam..

My new life..my new baby..~~

Adam Iqbal bin Muhammad Fazrizan

Terima Kasih Allah atas kurniaan Mu yg tidak ternilai..~~

Semoga Adam Iqbal membesar dgn penuh kasih sayang dan limpah rahmat dari Mu Ya Allah..

Kuarters di PMS 1-2-03..~~

hai all.. assalamualaikum wbt…

hm..minggu ni sajer nak update psl kuarters plak..yg 1-2-03 tu no rmh sbnrnya..hehe..cun x dpt no tu kan..cuma pnt ckit la nak naik 2 tangga..tp lelama dah biasa ok la..dah la ofis pun tingkat 2..tp nak kata kurus pun x gak..sbb bila masuk ofis, dok ja la kat meja smp kul5…ofis plak ekon thp sejuk gaban (maklumla baru lg..)..mmg x berplh langsung la kan..pastu klas plak 4 jam jer seminggu..hehe..per lg dok bertenet & rilex ja la…

eh td nak citer psl kuarters kan..kat pms ni ada 4 blok semuanya..stp blok ada 3 wing- A, B & C..umah ai tu wing A la…yg plg dkt dgn tasik utk berjoging (tp still mls nak jog)..hehe.. tp balkoni mengadap arah blkg..jadi nampk la asrama students & pokok kelapa swt yg terbentang luas..mmg bnyak la tnh kat phg ni.. pastu dr arah balkoni dpr plak nampak la ckit kaw pdg & kompleks sukan.. umah utk penysarah ada 4 blk & 3blk air..kalau umah utk staf ada 3 blk dan mmg btl2 mengadap pdg.. ok la meh kita tgk gambar plak..tp rmh msh kosong lg la..perabot yg disediakan cuma meja mkn, katil bujang -3 & almari di stp blk..

ni pandangan dari pintu masuk..

ni plak bilik yg disediakan almari dan katil single..

kabinet dapur dah disediakan..

ni balkoni dkt dpr utk membasuh baju..

ni pemandangan balkoni dpn..

ok la..tu jer la yg blh ditunjukkan setakat ini..bilik master & ruang study x leh tunjuk la sbb msh bersepah lagi..hehe..nanti dah cantik & dah tambah perabot ckit2 baru blh tunjuk gambar… jemput la dtg rmh ai yg msh kosong ni kengkawan…

Minggu terakhir di PSP…Part 2~~

Assalamualaikum & slm 1 Malaysia,

ok lah ni sambungan dari part 1 yer…ingat nak sambung terus hari tu tp sbb dah lama sangat jarak sambungannya, so buat la part 2 plak..hehe.. part ni sbnrnya cuma nak citer psl jamuan perpisahan yg diadakan oleh Kelab Staf JMSK..huhu..mula dah pkul 12.30 tgh kot..pas ucapan KJ, me dijemput memberi ucapan la plak…x tau nak ckp per..just ckp jer per yg terkeluar la..cuma yg pentingnya nak mintak maaf andai ada slh & slp dan nak mintak halal mkn & minum..hehe..pastu hrp2 silaturrahim dgn semua warga JMSK, PSP terus terjalin la..

pastu bg ucapan, ada skit slaid presentation..hehe..sdh la plak dgr lagu..banyak gak gambar2 me sepnjg aktiviti di PSP..pastu penyampaian cenderahati..thanx yer kwn2 sumer sanggup meraikan pertukaran ku ini..pastu bacaan doa dan mkn la..nyum..nyum.. ok la jom kita tgk gambar kenangan dengan sumer warga JMSK, PSP…rindu korang sumer..huhu..

This slideshow requires JavaScript.

Minggu terakhir di PSP…Part 1~~

Assalamualaikum & slmt ptg…

Minggu ni adalah minggu terakhir di PSP..dah x masuk kelas dah la..sumer dah pas kat pensyarah ganti..hehe..jadi mai ofis pun utk menyiapkan kerja2 yg tertangguh dll..kerja2 tnt rekod aset, markah PB students, update item PB utk BC101, buat soalan¬†test 2¬†Maths Diskret dan…tetiba jer KJ suruh ngajar pensyarah lain guna Macromedia Authoware smp kena kansel la mesy jbtn…hehe.. so esok tu la baru install dan try¬†buat balik…dah lama x guna mesti lupa kan..Alhamdulillah blh gak la nak ajar skit2..wpun x brp pro sbnrnya..

pada hari rabu plak kami di ofis dpn buat la potluck terakhir utkku..hehe..ramai yg pkat beli jer…x sempat kan nak plan utk masak per..last2 smp 4 org yg beli nasi lmk..so kami mkn ns lmk smpai ptg la jwbnya..kak yani jer yg bawak bihun tomyam..nyum..sdp tp pedas ckit utk org yg x thn pds cam me ni…tgh tu plak kak nisah bawa laksa beras yg gmk2 tu..hehe..sdp la hantu laksa katakan..

ok pastu plak nak citer psl urusan admin la..kena isi nota serah tugas shj..borang download dari tenet, isi, amik sign KJ dah bagi jer kat admin 1 set, simpan di jabatan 1 set…yg buku perkhidmtn sumer tu diorang yg akan pos ke sana nanti.. pastu plak psl claim pertukaran..dah sah2 tulis kat surat arahan pertukaran tu blh claim kan…tgk2 x blh claim plak smp kena buat srt rayuan utk claim??!! huhu..hampes tol la…tetiba dlm dok draf surat tu, dpt call plak dari kew kata blh claim plak..tp kena buat srt pngesahn dari poli baru yg claim di poli lama..adoi la…mcm2 karenah..sabau jer la…

ok la..sok update masukkan gambar last di JMSK PSP okeh…

Minggu last di PSP..hehe..

Pertukaran Politeknik~~

assalamualaikum semua,

ada lagi lebih kurang 2 minggu utk bertugas di tempat baru…macam2 perasaan ada…sedih &¬†gembira¬†bercampur baur sebenarnya..mungkin kalau dapat ke POLISAS lagi gembira la..huhu..tapi tu la mungkin aper yg kita nak tak semestinya kita dpt..thn dpn cuba apply lagi..huhu..aper2 pun keputusan dah dibuat, surat dah berada di tangan dan penangguhan lapor diri telah diluluskan.. Ya Allah..permudahkan segala urusan untuk hamba Mu ini…

selamat bertugas di tempat baru bermula 31 Jan 2011..semoga segalanya dipermudahkan..amin..~~

salam berjumpa lagi utk semua warga PSP..semoga ukhwah yang terjalin berkekalan..~~