Archive | September 2010

Test 2 JMSK Sesi Julai 2010

Assalamualaikum & salam sejahtera semua pelajar PSP yang mengambil kursus Matematik kod B.

Berikut adalah tarikh2 ujian 2 yg tlh ditetapkan oleh penyelaras kursus masing2.. memo akan menyusul kemudian..

BA101 (Engineering Mathemathics 1)

  • TARIKH : 06 OKTOBER 2010 (RABU)
  • MASA     : 4.15 – 5.15 PETANG
  • TEMPAT : BKM 1,3,6,7,10,11,12,13 dan BKE 1,2,5,8

B1009 (Matematik)

  • TARIKH : 08 OKTOBER 2010 (JUMAAT)
  • MASA     : 2.45 – 3.45 PETANG
  • TEMPAT : BKE 1, 3, 4, 5, 7, 8

B2009 (Discrete Mathematics)

  • TARIKH   : 08 OKTOBER 2010 (JUMAAT)
  • MASA     : 4.00 – 5.00 petang
  • TEMPAT  : BKE 1,3,4,5,7,8

B2001 (Engineering Mathemathics 2)

  • TARIKH : 08 OKTOBER 2010 (JUMAAT)
  • MASA     : 5.15 – 6.15 PETANG
  • TEMPAT : BKM 1 hingga BKM 12, BKE 11 dan 12

BB101 ( SAINS KEJURUTERAAN)

  • TARIKH : 13 OKTOBER 2010 (RABU)
  • MASA   : 4.30 – 5.30 PETANG
  • TEMPAT : BKM 3,6,7,10,11,12 dan13 dan BKE 1,2,5,8,11

B3001 (Engineering Mathemathics 3)

  • TARIKH : 15 OKTOBER 2010 (JUMAAT)
  • MASA     : 2.45– 3.45 PETANG
  • TEMPAT : BKM 5 hingga BKM 10, BKE 11 dan 12

Untuk mengetahui tajuk2 yang akan keluar pada ujian tersebut, sila bertanya kpd pensyarah kursus anda.. walaupun nampak mcm lambat lagi sbb skrg masih bln 9, tapi persediaan awal adalah penting..yg slalu terjadi blur masa nak jwb xm tu sbb study last minit la..ingat matematik ni baca2 ker..math ni kena banyak buat ulangkaji, latihan, perbincangan dll.. so study smart & rancang waktu study anda.. jgn mls2 yer..nanti pensyarah pun mls nak mark paper, baru tau..hehe..

GooD LucK dan semoga berjaya kepada semua pelajar…~~!

Advertisements

Cuti Semester aka Cuti Raya!!

Salam Cuti Semester dan Salam Aidilfitri buat semua,

Jom balik kampung!

Di politeknik minggu dpn dari 6 – 17 September (2 minggu) merupakan cuti pertengahan semester utk semua pelajar..hari ni plak hari terakhir klas la sblm bercuti..x tau la ramai x student yg dtg klas ni sbb mcm dah ramai yg blk kg kan..hehe.. me plak akan bercuti 5 hari jer dari 9 – 17 september.. isnin smp rabu kena keja lagi sbb nak siapkan FRP, mark tug utk siapkan markah PB & juga ada meeting asset..huhu.. kepada semua pelajar diucapkan semoga semua selamat blk kg dan slmt pulang semula slps cuti nanti..

So dikesempatan ini nak ucapkan selamat hari raya kepada semua pelajar dan staf PSP serta muslimin muslimat..  andai kata ada yg terasa hati, terlebih cakap dlm klas masa dok ngajar tu, mintak maaf ok..ye la tujuannya cuma satu nak mendidik shj..kalau semua bg komitmen yg bersungguh xder la nak marah2 cam tu kan..hehe.. ok la disamping membeli-belah utk persiapan hari raya, ingatlah supaya bersederhana di aidilfitri, jgn lupa pada yg tiada..semoga aidilfitri ini lebih bermakna kepada kita semua..
 
Cincin disarung hati berdebar
Jarinan lembut wajah terhias
Ramadan disambut penuh sabar
Aidilfitri disambut dengan meriah
Salam Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin buat semua.. dari saya sekeluarga..

Salam Merdeka~~

Salam Kemerdekaan ke 53..

walapun dah terlambat sehari tp ttp nak wish selamat hari kemerdekaan ke 53 utk semua rakyat malaysia.. semoga kemajuan & kegemilangan yang dicapai oleh negara kita akan terus berkekalan.. harapnya juga minda kita terbuka luas, tidak dijajah dan blh berfikir dgn rasional..

Jalur Gemilang

best ngat tgk persembahan masa sambutan kemerdekaan tu wpun tgk kat TV jer..terasa semangat kemerdekaan tu semakin berkobar-kobar..citer Sarjan Hassan, Hati Malaya & Leftenan Adnan yg wajib ditayang bila Ogos menjelang pun lyn gak…hehe.. best tau citer tu, saper x tgk mmg rugi.. semoga semangat cintakan negara Malaysia tercinta kian membara di hati kita semua x kira tua muda, jantina dan keturunan sesuai dgn tema pd thn 2010 ni, 1Malaysia Menjana Transformasi..

jgn lupa yer menjengah website merdeka ni..x rugi sbb banyak informasi tnt sejarah kemerdekaan, tokoh sejarah, kenali Malaysia, pencapaian negara, aktiviti kemerdekaan dll..  http://www.malaysiamerdeka.gov.my/index_bm.php 

Selamat Hari Kemerdekaan ke 53 utk Malaysia tercinta!