Archive | January 2011

Minggu terakhir di PSP…Part 1~~

Assalamualaikum & slmt ptg…

Minggu ni adalah minggu terakhir di PSP..dah x masuk kelas dah la..sumer dah pas kat pensyarah ganti..hehe..jadi mai ofis pun utk menyiapkan kerja2 yg tertangguh dll..kerja2 tnt rekod aset, markah PB students, update item PB utk BC101, buat soalan test 2 Maths Diskret dan…tetiba jer KJ suruh ngajar pensyarah lain guna Macromedia Authoware smp kena kansel la mesy jbtn…hehe.. so esok tu la baru install dan try buat balik…dah lama x guna mesti lupa kan..Alhamdulillah blh gak la nak ajar skit2..wpun x brp pro sbnrnya..

pada hari rabu plak kami di ofis dpn buat la potluck terakhir utkku..hehe..ramai yg pkat beli jer…x sempat kan nak plan utk masak per..last2 smp 4 org yg beli nasi lmk..so kami mkn ns lmk smpai ptg la jwbnya..kak yani jer yg bawak bihun tomyam..nyum..sdp tp pedas ckit utk org yg x thn pds cam me ni…tgh tu plak kak nisah bawa laksa beras yg gmk2 tu..hehe..sdp la hantu laksa katakan..

ok pastu plak nak citer psl urusan admin la..kena isi nota serah tugas shj..borang download dari tenet, isi, amik sign KJ dah bagi jer kat admin 1 set, simpan di jabatan 1 set…yg buku perkhidmtn sumer tu diorang yg akan pos ke sana nanti.. pastu plak psl claim pertukaran..dah sah2 tulis kat surat arahan pertukaran tu blh claim kan…tgk2 x blh claim plak smp kena buat srt rayuan utk claim??!! huhu..hampes tol la…tetiba dlm dok draf surat tu, dpt call plak dari kew kata blh claim plak..tp kena buat srt pngesahn dari poli baru yg claim di poli lama..adoi la…mcm2 karenah..sabau jer la…

ok la..sok update masukkan gambar last di JMSK PSP okeh…

Minggu last di PSP..hehe..

Pertukaran Politeknik~~

assalamualaikum semua,

ada lagi lebih kurang 2 minggu utk bertugas di tempat baru…macam2 perasaan ada…sedih & gembira bercampur baur sebenarnya..mungkin kalau dapat ke POLISAS lagi gembira la..huhu..tapi tu la mungkin aper yg kita nak tak semestinya kita dpt..thn dpn cuba apply lagi..huhu..aper2 pun keputusan dah dibuat, surat dah berada di tangan dan penangguhan lapor diri telah diluluskan.. Ya Allah..permudahkan segala urusan untuk hamba Mu ini…

selamat bertugas di tempat baru bermula 31 Jan 2011..semoga segalanya dipermudahkan..amin..~~

salam berjumpa lagi utk semua warga PSP..semoga ukhwah yang terjalin berkekalan..~~

Kursus Hijrah~~

salam semua,

Pada 2 minggu yg lalu, saya tlh menghadiri Kursus Kuasa Hijrah Kuasa Untuk Berubah..rasa bertuah sbb penceramah kursus ni En Fazli Yusof..memula tu x kenal la tp pas tgk blog dia, glamour rupanya…nampak sangat x penah ambik tau langsung kan psl motivasi semua ni..hehe… nama kursus ni sempena nama buku yang ditulis olehnya bersama Dato Mohamad Fadzilah Kamsah.. buku ni penah jadi topseller tau kat popular bookstore tu..hehe..mungkin ader yg x brp knl lagi kan so diperkenalkan la yer.. sori en fazli, gamabr ni amik kat blog tau..

so kalau ader saper2 berminat nak menghadiri kursus yang dianjurkan oleh beliau atau mengetahui pelbagai seminar yang dianjurkan, blhla ke website ni: http://www.fadzliyusof.com/

pastu kalau nak baca blog beliau dengan pelbagai cerita motivasi, klik yg ni..http://kuasamotivasi.com/                          

hm… masa kursus tu la kami diperkenalkan dengan teori sains kejayaan iaitu ada 5 langkah utk menjadi lbh baik:

  1. membuat analisa dan muhasabah diri – susur masa dan roda hidup
  2. menetapkan azam dan pilihan – mengawal mind set kita
  3. membuat matlamat yang berkesan – teknik SMARTER
  4. merancang strategi hijrah – kenalpasti analisa jurang dan pelan bertindak
  5. membina komitmen hijrah & iltizam – emosi + tindakan

masa kursus 2 hari tu memang la bersemangat habis, tp dah lps tu dgn memikirkan bebanan sekarang..jadi nak berhijrah mcm mana ni..huhu.. sebelum bersurai sempatla kami bergambar beramai2 sbg kenangan…jom la tgk..:)

~~semoga tahun baru 2011 ini menjanjikan permulaan yang baik kepada kita semua.. dengan tekad dan semangat membara, pasti semua azam kan menjadi nyata..yang penting sentiasa berusaha dan jgn putus asa kerana kita berhak untuk mendapat yang lebih baik~~

CIDOS:Curriculum Information Document Online System

salam semua,

aper kabar hari ni? dah mkn ker…i pun baru pas mkn ns lmk + nuget kat kantin td..hehe.. so mcm mna dgn sem baru ni..sdr x sdr dah msk minggu ke 6 tau..rasa sekejap jer kan..harapan thn baru smg kita sentiasa berusaha  utk menjadi lbh baik dari semlm… ok la dlm minggu ni gak, kursus cidos dilaksanakan.. ingat dah ada platform ni nak la buat semua nota, tug & kuiz scr online..blhker..hehe…so kami semua satu ofis dikehendaki menghadiri kursus cidos yg diberi taklimat oleh cik Irda dari ICT dan En Ku Adnan dari JMSK.. so students lbh sng la utk mengakses bhn & berkomunikasi dgn lecturers mll alam siber.. ok la ni tepek sikit frontpage & addressnya..

http://www.cidos.edu.my/

Kpd students, you allblh login ke cidos dgn menggunakan username & password no i/c masing2…dlm tu blh download kertas soalan final sem2 lps & kemudian enrol kpd pensyarah masing2 utk stp kursus yg diambil.. manual cidos pun ada gak spt yg diberi olh pihak JPP..so klau ada lec yg nak manual tu, blh bg email dan saya akan email kpd anda…

oklah..berjumpa lagi di next entry..nak sambung buat kerja plak.. selamat beramal!!