Archive | May 2010

Menjaga exam..

hm hari khamis lepas adalah hari terakhir ku menjaga exam di JP..fuh penat nye sbb 4 hari berturut-turut kan kna jaga bermula isnin& selasa pagi, rabu tgh & khamis ptg..huhu..punya la ngantuk aku nak jaga xm ptg tu…haha sampai aku siap amik gambar dlm dwn lagi utk menghilangkan keboringan..hehe… so aku smpat la snap bberpa gambar utk tatapan bersama..

paper terakhir di JP..

 

masa kna jaga xm tu, aku partner ngan kak nor JP…dia ada citer yg pagi tadi 6 org kna tangkap meniru..huhu..dasat kan smp 6 org..mula2 nak gi toilet tp punya la lama so pengawas pun syak la awat lama ngat..pastu ikut gi toilet la n cek rupa2 nya ada dlm tuut…dia..huhu…bila tanya klas mana dia bgtau nama klas tu..rupanya aku dah jaga xm klas tu semlm gak..huhu..mas aku jaga tu ada  gak yg pi toilet..tp aku x prasan la plak..hehe… alamak sembang punya sembang tgk2 baru pkul 3.30 ada 45 min lg ohhh…

jam di dinding...

pastu aku jln2 ja la kat dlm kelas tu..2 kelas sbnrnya tp dijadikan dwan sbb partition nya di bukak..so DK3 ni boleh memuatkan 50 org la…klas yg aku jaga ni plak ramai ada 54 org semuanya..huhu..pntnya ngajar kelas yg ramai dan bersesak2..mesti bising & keadaan pun x selesa kan…x phm la knp depa ni amik intake ramai2 pdhal kemudahan x seberapa..klau msk dlm lab lg la  pc ada 43 ja 1 lab..ntah per 2 kan..

keadaan dlm dewan...

haha..yg tgh jln2 tu bkn aku tau tp kak nor my partner tu la..hehe..aku masa tu tgh bsn ngat tu yg snap jer gmbar bdk tgh jwb xm.. kalau bdk prasan msti dia ckp ntah per la cik ni buat..amik gambar org plak…ah lantak la ..masa tu aku ngantuk thp cipan la..huhu..rasa nak tdo ja kat blkg..tu yg aku jln2 buat exercise yg x sbrp tu…hehe.. so ni gambar aku yg muka mgntuk tp leh senyum lagi la…

senyum tau walaupun ngantuk..hehe..

hm okla..ni nak kena sambung mark paper..ada 2 klas lagi x siap..huhu..chaiyok2!..

Selamat Hari Guru~~

salam semua..

just nak wish selamat hari guru buat husband ku yg berkhidmat di SK Tunku Azizah, Kuantan, Pahang… kalau sblm ni dia yg msg kat aku tp utk thn ni blh la aku wish balik kat dia…hehe.. smg dpt menjalankan semua tugas yg diamanahkan dgn sempurna.. walaupun kekadang kesian gak aku dgr bila dia citer banyak keja nak buat..ye la nama jer blk kul 1 tp kul 3 br sampai umah..ptg kna gi lagi ada sukan la per la..maklumla dia jadi penyelaras sukan dan permainan pastu kna buat line kat pdg la… lagi satu plak dia jadi S/U PIBG..huhu..penin gak kepala nak buat itu ini…

itu la cubaan menjadi guru baru di sekolah baru kan.. sabar jer la nak buat camner.. thn dpn bila ada cikgu baru masuk ok dah ckit kot.. ok la ni ada pantun hari guru aku cilok dari emel ofismet..:)

Dedikasi untuk semua guru
Tujuh belas tahun rindu tersemat,
Tanjung Aru tempat berjumpa;
Lima belas Mei tarikh keramat,
Jasa guru janganlah dilupa.
Anak kancil pergi berguru
Tidak terbiasa kerja yang sia;
Dari kecil diasuh guru,
Agar dewasa menjadi manusia.
Hendak berburu ke luar kota,
Seluas alam bumi terentang;
Tanpa guru siapalah kita.
Ibarat malam tanpa bintang.
Jalan ke barat berpilin-pilin,
Cuaca redup menawar duka;
Guru ibarat cahaya lilin,
Menyuluh hidup tiap ketika.
Angin menderu dengan sepoinya,
Di anak tangga duduk berperikan;
Kasih guru akan muridya,
Masa dan tenaga rela korbankan.
Meski Utarid kabur pandangnya,
Hanya percaya kuasa Tuhan;
Kasih murid akan gurunya,
Gapai jaya di hari depan.
Putik baru mekar di laman,
Kembang kudup kumbang terpikat;
Hargai guru sepanjang zaman,
Agar hidup beroleh berkat.
Istana kota sebelas langkat,
Tempat baharu Nakhoda Pekan;
Sama kata sama sepakat,
Hari guru marilah raikan.

Kepada semua guru di Malaysia, selamat hari guru diucapkan terutamanya kpd guru2 yg pernah mengajar ku di SK St Nicholas Convent, A.Setar, SM St Nicholas Convent, A.Setar dan SM Teknik Lebuhraya Sultan Abdul Halim, A.Setar, Kedah. Meh kita dgr lagu ckit..best gak lagu Kami Guru Malaysia ni…

Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara kita
Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua
Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta
Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan

p/s: di poli tiada sambutan hari guru pun…minggu exam dah stat pun..tadi dah kna jaga xm di JP..ada 3x lagi tau nak jagi..fuh….huhu..

Study Week

hmm..minggu ni dah sunyi ja poli sbb study week.. kelas dah abis, student pun x dtg poli dah..lec pun mungkin ramai yg ct isnin ni…parking pun kosong ja td… hehe.. aku plak minggu ni mmg xder klas dah..cuma tinggal presentation utk Math Diskret ja 2 grup lagi…pastu nak kena siapkan markah PB ja lagi.. yg bg assignment lambat tu ingat nak timbang kati ja…buleh ker? hehe…

so minggu ni adalah study week…kalau nak study kat library pun blh..kalau x slh lib open smp malam..ala-ala kat u dulu la kan…and final exam akan bermula minggu dpn 17 Mei – 26 Mei 2010..so kpd semua plajar, good luck yer..ni ada link utk jadual exam JKM dan JKE/JTMK.. selamat mengulangkaji pelajaran…study hard & study smart ok! ..tp jgn blk kg dok bercuti & mkn angin plak yer..huhu..

Jadual Peperiksaan Akhir JKM

Jadual Peperiksaan Akhir JKE/JTMK

semoga dapat menjawab semua soalan dlm masa yg diberikan.. good luck tau.