Archive | August 2010

Pesanan KJ JMSK

Salam Ramadhan Al-Mubarak..

sedar x sedar dah hari ni dah masuk hari ke 13 kita berpuasa..rasa sekejap ja kan..bahang aidilfitri mula terasa..bilangan hari nak cuti dah dipikir..nak raya mana thn ni pun dah plan..hrp semua berjln lancar..alamak sebenarnya nak citer psl keja la..mmg la nak cuti.. minggu ni pun dah cuti 5 hari jumaat- selasa dpn sempena kemerdekaan ke 53 thn.. tp fuh bila pagi ni dpt emel dr KJ..bnyak betul keja nak siap.. takut nak baca..huhu..

  1. Semak kertas kuiz/tug/ujian/amali pelajar dalam hari cuti umum spt Nuzul Quran, Hari Merdeka, dan lain-lain masa. Fotostat dan rekodkan 3 terbaik, 3 sederhana dan 3 lemah. – (mmg la aku dok mark tp tang photostat simpan tu mls la..)
  2. Dalam FRP, markah kuiz, tugasan, amali dan ujian hendaklah yang terkini dalam borang penilaian berterusan anda bagi semua kelas. Rekod kehadiran pelajar juga hendaklah terkini. (insya Allah lengkap la kot PB & kehadiran utk semua program smp pertengahan sem ja la..)
  3. Fail FRP hendaklah dikumpulkan dalam Bilik Kualiti by 3 Sep(Jumaat) –  Jawatankuasa Kualiti jmsk ambil tindakan tempat/meja dan senarai pensyarah yg sudah/belum hantar.  ( ni kena kumpul FRP plak utk semakan KJ..)
  4. Markah tertinggi 80% and above dalam ujian1 dipaparkan di PK depan dan belakang JMSK – tindakan semua pensyarah key –in markah dan penyelaras kursus memaparkan. ( nasib baik utk BC101 walaupun aku penyelaras kursus, me x terlibat.. )
  5. Sekiranya perkara-perkara diatas tidak dilaksanakan without any reason yg konkrit KJ akan panggil anda utk kembali bekerja. ( ayoo..kena panggil bekerja!..x mo la..nak cuti blk buat kuih raya ni..hehe..)

ok la nak sambung mark tug ni.. rabu & khamis nak bg kuiz plak..bertambah la nak mark.. jumaat nak masuk topik baru Math Diskret.. tp nota belum siap lagi nak bagi students..huhu..knp rasa banyak keja plak ni..chaiyok!!

Advertisements

Salam Ramadhan~~

salam Ramadhan utk semua,

Bulan Ramadhan yg mulia tlh menjelma..sedih sbb utk kali kedua masih x dpt berpuasa bersma husband ku…huhu.. tetiba emosional plak.. xper hrp2 thn dpt leh tkr dah kan..amin.. so di kesempatan ini nak ucapkan selamat berpusa kpd semua muslimin muslimat.. smg ramadhan kali ini lebih banyak amalannya.. ok la jom layan lagu raihan ni..banyak memberi keinsafan kpd kita semua..

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah…
Dengan rahmatMu oh Tuhanku…
Ku tempuh jua

di poli, kelas berjln spt biasa walaupun bln posa..jaga yer..kalau ader bau2 yg krg menyenangkan tu..siap la korang… hehe.. tp first day posa ni rasa lbh bersemangat sbb klas hari rabu sejam di lab jer..dkt la nak jln berbanding kalau di bilik kuliah JKM..naik tangga lagi tu..hehe.. tp x per sbb dah biasa kan..5 thn di PSP, 5 thn dah la pi kelas jln gak bln posa pun.. ingat lagi masa first posting dulu bln okt 2005..masuk keja ja stat bln posa..asyik beli jer mknn x msk pun..huhu.. tp skrg blh la nak msk simple2..bsn gak asyik beli ja kan..

ok la, jom sambung buat keja walapun lagi 20min nak blk…yehaa..

Photoshoot JMSK

salam semua,

baru-baru seorg warga JMSK tlh berjaya menamatkan pengajian masternya di USM..tahniah yer Pn Faridah..so kami semua mengambil peluang ni utk merakamkan kenangan terindah bersama-sama.. inilah hasilnya.. hehe..

semoga kejayaan ini menjadi pendorong utk semua terus maju ke hadapan…hehe.. me plak bila ek nak sambung study ni..ahaks thn dpn leh kot aply..amin..

Program Jati Diri

salam semua,

pada rabu yg lalu, JMSK dgn kerjasama unit Psikologi & Kerjaya tlh mengadakan program motivasi khas utk pelajar2 yg carry modul..target 200 org tp yg dtg dlm 100 lbh cikit ja kot..hehe.. x perla janji dewan x kosong kan.. program bermula 6.30 ptg dgn jamuan mkn kemudian solat maghrib di P.Islam..pastu dlm 8.30 mlm semua dikehendaki ke DSM la.. me & k.shu smp lbh krg 8.30mlm tp pelajar baru nak mendaftar masa tu.. sesi ice breaking dimulakan,  kemudian ceramah motivasi dan berakhir dgn tayangan slaid.. ni antara gambar2 yg sempat di snap..

sebelum balik tu diorg kena isi borang soal selidik..ada yg suka, ada gak yg x suka.. xper la bkn semua benda yg kita buat org suka kan.. kami semua cuma nak tlg ja..tp tu semua terpulang kpd diri sendiri.. harapan kami semua pensyarah semoga pendedahan yg diberikan sedikit sebanyak dpt mengubah persepsi negatif anda slm ni..semua manusia dilahirkan sama shj, hanya diri kita yg menentukan arah tujuan hidup..

kat dsm tu sejuk nya la..hhuhu..blk plak dah dkt kul 11.. lambat gak kan..tapi tercapai gak hasrat kami nak buat program utk pelajr ni..terima kasih kpd semua AJK dan kaunselor kita, En Muhammad, Pn Yuslina dan Cik Masliza.. soknya baru la bagi cenderamata utk kaunselor.. 🙂

Test 1-Session July 2010

Assalamualaikum..

Test 1 will be held as follows:

  • B2009 Mathematics Discrete
    •   Date: 13/8/ 2010 (Friday)
    •   Time : 3.00-4.00 pm
    •   Topic 1: Basic Logic & Topic 2: Set, Relations & Functions
  • B2001  – Engineering Mathematics 2
    •   Date: 20/8/2010 (Friday)
    •   Time : 7.15-8.15 am
    •   Topic 1: Complex Number & Topic 2: Differentiation-Quotient Rule
  • B3001  – Engineering Mathematics 3
    •    Date: 20/8/2010 (Friday)
    •    Time : 2.45-3.45 pm
    •    Topic 1: Statistics & Topic 2: Area Under the Graph

Dont forget to bring along answer sheets & graph papers for B3001…

Good Luck & best wishes to all students! Study Smart & work hard OK!

Cheers,

Pn. Norita, JMSK, PSP…