Archive | August 2011

BA202 Discrete Mathematics

For this semester, new code & silibus for Discrete Mathematics are as follows:

  1. BASIC LOGIC (04 : 02) – This topic deals with propositional logic, logical connectives and truth tables and validity. Predicate logic, universal and existential quantification are discussed
  2. SETS, FUNCTIONS AND RELATIONS (04 : 02) – This topic includes sets and set operations, functions and relations. Operations associated with sets, functions, and relations are also discussed.
  3. GRAPHS AND TREES (06 : 03) – This topic deals with fundamental concepts of graph theory: undirected graphs, directed graphs. The concept and procedure of building trees: spanning trees and traversal strategies covered.
  4. INDUCTION AND RECURSION (04 : 02) – This topic consists of mathematical induction to prove statements and recursive definition is used to define sequences, functions and sets.
  5. COUNTING PRINCIPLE (06 : 03) – This topic includes permutation and combination. It is used to solve counting problem.
  6. BOOLEAN ALGEBRA (06 : 03) – This topic includes the basic properties of Boolean algebra to implement circuit diagram. The Karnaugh Map is used to minimise the circuits.
For topics 1 until 3, the notes are same with the old silibus but for topics 4 until 6, the topics are different. So anyone who can share your notes for Topic 4, 5 and 6 with me? 🙂
Thank you for your cooperation..~~
Advertisements

pertukaran jadual..~~

asslamualaikum & salam 1 Malaysia semua…

lama dah nampaknya x mengasah bakat mengarang ni kan…sbnrnya just nak citer masuk minggu ke 4 ada plak pertukaran jadual..sbb nya me kena ajar Discrete Maths 2 kelas..uwa…1 kod lama, 1 kod baru…so terpaksa la menyiapkan diri dengan 3 tajuk baru utk silibus baru tu..hehe..sblm ni rilex la konon..tgk2 kena prepare gak…tapi kelas tu sharing dgn sorang lagi utk standby bila me nak bercuti nanti… pastu dah x yah study la tajuk utk BA102 tu…hehe.. lagi 1 kelas BC101 pun dah dipecahkan 2..jadi x der la satu kelas smp 58 org.. skrg 1 klas 29 org jer la…ok la ckit nak masuk lab..dah la semua pc kat lab di sni tunggu masa nak lupus jer…banyak yg dah rosak & x ekonomik utk dibaiki..

ok la ni senarai kelas terbaru..

  • BA202 – DIP2 S1 – 22 orang
  • B2009 – QIP4 – 41 orang
  • BC101 – DRG 1 s2 – 29 orang
hari ni plak KJ nak masuk kelas utk observe ..huhu…pastu isnin dpn kena hantar soalan final utk BA202 sebanyak 2 set..alamak baru buat 2 soalan utk set 1.. huhu..mcm x sempat jer ni..ok la nak kena sambung buat keja..bye & jumpa lagi…
Salam Ramadhan al-Mubarak utk semua..semoga Ramadhan kali ni lebih bermakna…