Archives

Test 2 JMSK Sesi Julai 2010

Assalamualaikum & salam sejahtera semua pelajar PSP yang mengambil kursus Matematik kod B.

Berikut adalah tarikh2 ujian 2 yg tlh ditetapkan oleh penyelaras kursus masing2.. memo akan menyusul kemudian..

BA101 (Engineering Mathemathics 1)

  • TARIKH : 06 OKTOBER 2010 (RABU)
  • MASA     : 4.15 – 5.15 PETANG
  • TEMPAT : BKM 1,3,6,7,10,11,12,13 dan BKE 1,2,5,8

B1009 (Matematik)

  • TARIKH : 08 OKTOBER 2010 (JUMAAT)
  • MASA     : 2.45 – 3.45 PETANG
  • TEMPAT : BKE 1, 3, 4, 5, 7, 8

B2009 (Discrete Mathematics)

  • TARIKH   : 08 OKTOBER 2010 (JUMAAT)
  • MASA     : 4.00 – 5.00 petang
  • TEMPAT  : BKE 1,3,4,5,7,8

B2001 (Engineering Mathemathics 2)

  • TARIKH : 08 OKTOBER 2010 (JUMAAT)
  • MASA     : 5.15 – 6.15 PETANG
  • TEMPAT : BKM 1 hingga BKM 12, BKE 11 dan 12

BB101 ( SAINS KEJURUTERAAN)

  • TARIKH : 13 OKTOBER 2010 (RABU)
  • MASA   : 4.30 – 5.30 PETANG
  • TEMPAT : BKM 3,6,7,10,11,12 dan13 dan BKE 1,2,5,8,11

B3001 (Engineering Mathemathics 3)

  • TARIKH : 15 OKTOBER 2010 (JUMAAT)
  • MASA     : 2.45– 3.45 PETANG
  • TEMPAT : BKM 5 hingga BKM 10, BKE 11 dan 12

Untuk mengetahui tajuk2 yang akan keluar pada ujian tersebut, sila bertanya kpd pensyarah kursus anda.. walaupun nampak mcm lambat lagi sbb skrg masih bln 9, tapi persediaan awal adalah penting..yg slalu terjadi blur masa nak jwb xm tu sbb study last minit la..ingat matematik ni baca2 ker..math ni kena banyak buat ulangkaji, latihan, perbincangan dll.. so study smart & rancang waktu study anda.. jgn mls2 yer..nanti pensyarah pun mls nak mark paper, baru tau..hehe..

GooD LucK dan semoga berjaya kepada semua pelajar…~~!

Salam Kemerdekaan Ke 52

Salam Kemerdekaan buat semua..

logo-hari-kemerdekaan-52

Walaupun terlambat nak post artikel ni sbb internet slow ngat kat ofis minggu lepas..hehe..tp semangat kemerdekaan tetap dirasai..tahun ni perayaan sambutan kemerdekaan hanyalah 40 minit bagi menghormati bulan Ramadhan yang mulia serta mencegah penularan wabak H1N1..

Kat poli aku xder pun sambutan tahun ini..huhu..kalau ada agaknya JMSK lagi ker kna handle mcm thn lps..hehe.. tapi sebab bulan puasa jadi poli x buat la sambutan kemerdekaan.. stiker merdeka & jalur gemilang pun x diedarkan  kepada semua staf & pelajar..hehe..jadi rasa macam sedikit suram la merdeka thn ni kan.. so aper pendapat korang..undila vote di bwh:

Untuk maklumat lanjut tentang perayaan kemerdekaan sila klik website ni: 1Malaysia: Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan.

Fikir-fikirkanlah…:)

senyumkambing31082009

Tips Penjagaan Handset

This is my handphone..hehe.. its ok la ada 3g tp hrp2 kalau ada rezki nak hs lain plak…ahaks.. so kita bc dl tips dibwh yer…

Nokia 6120 classic

Nokia 6120 classic

Pertama:

Kebanyakan telefon bimbit tidak tahan hentakan, tidak kalis air dan tidak kalis habuk. Binaan litar elektronik di dalam semua telefon bimbit adalah amat halus, dan sebarang pendedahan kepada kerpasan, kelembapan dan cecair yang mengandungi mineral boleh menyebabkan hakisan ke atas litar-litar elektronik tersebut.

Kedua:

Pengguna disarankan supaya mengelak daripada mengendalikan telefon bimbit dengan cara kasar, seperti menjatuh atau menghentaknya yang pastinya akan merosakkan papan litar dalaman. Pendedahan kepada tempat berhabuk yang kronik boleh menyebabkan kotoran halus memenuhi ruang-ruang kecil pada permukaan telefon.

Continue reading

Kursus Membina Laman Web menggunakan Joomla

Hm..ari ni dah last la Kursus ni..blh la gak blajar buat website guna joomla ni..sblm ni tau gitu-gitu ja.. ari ni dah faham skit la.. tp x tau abis kul brp ni.. dah 4.05 ptg tp mcm ada lagi ni..td plak stat lmbat dah..

aku nak blk kg plak pas ni dah la nak pi umah mak ngah dulu..jap gi 4.15 ptg aku balk ja la..hehe..kat cni aku nak masuk gambar aktiviti jmsk untuk semester ni.. tgk la yea..nak masuk kat fs banyak2 cam mls plak..so tgk kat cni ja ek.. 🙂

Jamuan Perpisahan KJ  Netball Time.. Family Day PSP 2008  Kursus Pembangunan Staf