Archives

Majlis Jamuan Perpisahan

Alhamdulillah sudah sebulan lebih saya bertugas di tempat baru..selamat tinggal JTMK, PMS…sedih mmg sedih..terasa 3 tahun di PMS macam sekejap sangat..tapi apakan daya..takdir menentukan segalanya..cheewah..huhu..

Di tempat baru, dapat kawan baru, cabaran baru dan pengalaman baru..kata orang pengalaman akan mematangkan kita..jauh perjalanan luas pengalaman kan..haha..mmg jauh ofis dari rmh..7.20pg dah kena kuar rmh..kalau lambat takut merah plak..kalau dulu 7.50 pun sempat lagi..hehe..

Terima Kasih kepada warga JTMK dan anak2 PA yg buat majlis jamuan untuk meraikan pertukaran ku ini.. dahla buat jamuan pastu bagi hadiah plak tu..hehe.. jasa dan ingatan anda semua amat dikenang.. ok la jom kita tengok gambar2 sekitar majlis di rumah ku..TQ kpd anak2 PA yg sporting sangat!

IMG-20140703-WA0027

IMG-20140703-WA0012
IMG-20140703-WA0004 IMG-20140703-WA0005 IMG-20140703-WA0007 IMG-20140703-WA0008
IMG-20140703-WA0015IMG-20140703-WA0014 IMG-20140703-WA0016 IMG-20140703-WA0017 IMG-20140703-WA0018 IMG-20140703-WA0019 IMG-20140703-WA0020IMG-20140703-WA0028 IMG-20140703-WA0029

Kursus CPCM dan PPK Jun 2014

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua,

Alhamdulillah pada Jun 2014 yg lalu saya telah ditawarkan 2 kursus yang wajib dihadiri oleh semua PPPT pada gred semasa:

1) Kursus CPCM – Problem Based Learning di MS Garden, Kuantan – 17-18 Jun 2014

2) Kursus PPK – Web Developer di PMS – 24 – 27 Jun 2014

Untuk kursus CPCM, instructor adalah Dr Abd Rahman dan ia melibatkan peserta dari politeknik lain spt PKB, POLISAS, BPSM, PSMZA. Manakala untuk kursus PPK semua peserta adalah pensyarah PMS shj drpd pelbagai jabatan.

Kedua-dua kursus ini melibatkan instructor luar, perlu buat pembentangan dan dinilai oleh juri, ada post & pre test.. Alhamdulillah selesai kedua-dua kursus..harap2 blh implemenkan apa yg dipelajari semasa kursus dlm P&P..

Bersama ahli kumpulan & instructor..

Bersama ahli kumpulan & instructor..

Gambar di atas bersama ahli kumpulan Lavender selepas membuat pembentangan membangunkan website korporat e-commerce bagi Lavender Spa yang ditubuhkan. Terima Kasih kepada BroZool dan Sifu Arif atas tunjuk ajar yang diberikan serta semua ahli kumpulan yang memberi kerjasama terbaik!!

Seminar Isu Kesedaran Fitrah dan Kesihatan Wanita

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Pada 27/5 lps kat PMS ada seminar untuk semua kakitangan dan staf wanita anjuran PUSPANITA, PKPMS dan ULPL…terima kasih yer sbb setuju ngan cadangan saya untuk buat seminar ni.. so terpaksa jadi urusetia untuk program ni…sebenarnya ia berkaitan dengan fitrah penyusuan SI, penyusuan bagi ibu bekerjaya dan perkongsian pengalaman sebenar kanser payudara..

Penceramah jemputan ialan Puan Mardziah Mohd Lokoman ahli MBfPC, pemilik Dunia Susu Ibu dan Puan Noriani Mohamed.. terima kasih kak Rafizah yang jadi camerawoman untuk hari tu, kak Maz sbb sudi baca doa untuk memberkati majlis dan kpd pn Tini yang banyak membantu melancarkan perjalanan program..ok la jom kita tgk gambar2 yang ada…

IMG_0716 IMG_0717 IMG_0747 IMG_0770 IMG_0785 IMG_0844 IMG_0847 IMG_0853 IMG_0888 IMG_0895 IMG_0755IMG_0905

Alhamdulillah lebih 60org hadir pada program ini..antara aktiviti yang dijalankan sepanjang program ialah ceramah, kuiz, support group meeting, presentataion..terima kasih kepada semua yg hadir lebih dan memberi kerjasama yang baik.. Terima Kasih juga kepada Pn TP dan KJ yang banyak menyokong dan datang juga di akhir program..insyaAllah next time kita buat SGM sendiri yer..hihi..

Majlis Pra Graduan dan Penyampaian AKJ~~

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

untuk Sesi Dis 2013, pelajar DNS 6 merupakan first batch DNS yang akan graduate..so diorang pun buat satu majlis pra graduan kat Rompin Beach Resort…memula nak buat malam tp sbb ramai lecturers x blh dtg so tukar la majlis ke jumaat ptg..menu adalah BBQ..bayar sorang rm30..hehe..hotel dia blh thn mahal la..makanan pun biasa-biasa saja..tapi ada pool dkt laut..hehe..ok la kan.. majlis dimulakan dengan ucapan aluan KJ sblm makan..so jom kita view pictures yg ada..

Tahniah Pelajr DNS 6!

Tahniah Pelajr DNS 6!

Tahniah Penerima AKJ Sesi Jun 2013!

Tahniah Penerima AKJ Sesi Jun 2013!

Bergambar dgn Baby Zahra..hihi..:)

Bergambar dgn Baby Zahra..hihi..:)

Tahniah Pn Mazniha dapat Anugerah Pensyarah Dedikasi..

Tahniah Pn Mazniha dapat Anugerah Pensyarah Dedikasi..

Bergambar beramai-ramai..

Bergambar beramai-ramai..

Adam ikut skali..

Adam pun ikut mummy skali..

sorry yer..kualiti gambar kurang memuaskan..maklumla hs lama dah..selepas makan, ada aktiviti penyampaian hadiah AKJ dan cabutan bertuah..alhamdulillah dapat portable gas stove..hehe.. kul 5 lbh terus balik kuantan dgn bos & en jo….siap singgah pekan beli murtabak 2 lagi..hehe..
ok utk sem dpn, banyak lagi aktiviti menanti…:)

Kursus Bioloid Stem Kit & Win PIC Training 2014

Assalamualaikum…Ya Allah sedar x sedar dah hujung bln 4 sekarang..baru perasan..blog x penah post utk thn 2014 ni..huhu..nampak sangat bz kan..x sempat keja2 personal ni nak buat kat ofis..hehe..sekarang dah start final exams selama 3 minggu dan ni dah last week pun..so skrg process utk marking, key in and buat analisis lah..utk 5 klas yang diajar ia agak mencabar kan..tapi alhamdulillah dah siap 3 klas… 2 lagi on the way..hehe..

awal bulan 1 lepas pegi kursus robot Bioloid stem Kit..kna pasang robot dlm bentuk kabel car..tulis koding & test la bagi robot jalan..set sensor la..detect halangan la..psg led bagi nyala..jalan ikut trek la..dll..hehe..time robot jalan yg best..time buat koding x brp best..haha..

IMG_2508

Para peserta bergambar dengan instructor..

IMG_20140108_105519

robot keta kebal jalan atas trek..

IMG_20140108_105443

sambil buat koding sambil pose..hihi..

ok la minggu lepas ada kursus Win PIC Training..best gak blaja sbb x penah buat kan..hehe..cuma nak phm koding tu la susah skit..pastu kna cari software utk translate ke hexadecimal code..per pun jenuh gak la en trainee tu nak ajar kat kami..

IMG_20140410_100207

Bersama Gee & Ila..

IMG_20140410_100225

penat kitorang mengadap benda ni..huhu..

ok la…jom sambung buat analisis dan key in markah..harap2 blh siap hari ni..insyaAllah..terus berusaha OK!

Riang Raya JTMK 2013~~

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia..

Syawal sudah hampir meninggalkan kita..insyaAllah tahun depan bertemu lagi Ramadhan & Syawal yang dinanti..hehe..

pada 19 Jun lalu JTMK mengadakan rumah terbuka raya di Dewan Besar PMS bermula jam 8.00 pg hingga 1.00 ptg..tetamu VIP dtg lebih kurang jam 10.30 pagi..setiap kelas perlu menghias rumah masing2 mengikut kreativiti dan menyediakan jamuan masing2…antara menu yg ada nasi minyak, nasi dagang, spageti, sate, laksa, kek, kuih-muih, cocktail dll..kenyang la dpt mkn hari tu smp ke ptg..hehe..

terima kasih kepada para AJK Kelab IT yg menyediakan semua persiapan..so jom la kita view gambar sepanjang hari tersebut…

ni student DIP5..

ni student DIP5..

band PMS membuat persembahan..

band PMS membuat persembahan..

ni ofis JTMK punya..

ni ofis JTMK punya..

semuanya muka happy kan..hehe..

semuanya muka happy kan..hehe..

berposing sebelum makan..

berposing sebelum makan..

antara tetamu jemputan yg hadir..

antara tetamu jemputan yg hadir..

ini plak rumah terbuka pelajar di bawah PA En Saiful..

ini plak rumah terbuka pelajar di bawah PA En Saiful..

jom mkn laksa pahang..

jom mkn laksa pahang..

kek coklat yg sdp dari DNS5

kek coklat yg sdp dari DNS5

Tahniah kepad DIP3A kerana memenangi rumah tercantik..

Tahniah kepad DIP3A kerana memenangi rumah tercantik..

Family Day JTMK @ Cherating

Assalamualaikum & Good morning everyone!

Happy Semester break for all students polytechnic Malaysia..

Salam Aidilfitri to all..have a safe journey..Maaf Zahir Batin..

eh..sebenarnya nak post gambar pasal family day JTMK bulan Jun yg lps..tp introduction lain plak..hehe..

ok la jom zoom gambar hari tu di Cherating Bayview Resort..

bergambar di hadapan chalet..

bergambar di hadapan chalet..

beratur ikut group memasing..

beratur ikut group memasing..

sabar menanti arahan AJK untuk next game..

sabar menanti arahan AJK untuk next game..

nak bincang per lagi tu..

nak bincang per lagi tu..

semuanya bergumbira kan..

semuanya bergumbira kan..

haha..jom ar main game..

haha..jom ar main game..

we all JTMK's family..

we all JTMK’s family..

bergambar beramai-ramai selepas aktiviti sukaneka..

bergambar beramai-ramai selepas aktiviti sukaneka..

juadah BBQ dinner..

juadah BBQ dinner..

AJK hadiah menyusun hadiah & cenderahati..

AJK hadiah menyusun hadiah & cenderahati..

jemput makan..lapar ni..

jemput makan..lapar ni..

bakar jgn x bakar..hehe..

bakar jgn x bakar..hehe..

Adam dpt colouring books..:)

Adam dpt colouring books..:)

bertukar hadiah dgn kengkawan..

bertukar hadiah dgn kengkawan..

Adam suka ngat main trolley kakak kembar ni..

Adam suka ngat main trolley kakak kembar ni..

keesokkannya hari ahad pagi aktiviti bebas la..mkn pagi, mandi kolam dan bersiap utk balik..TQ kpd ajk semua yg terlibat..insyaAllah thn dpn kita buat lagi..