Kursus BTN di Melaka

salam semua,

ok kali ni nak cerita tnt kursus BTN di D’Village Ayer Keroh, Melaka pada 19-25 Jun 09 yg lalu.. di jmsk 3 org dpt tmpa yg sama – eta, Adah & Yuva.. jadi pagi khamis tu kami bertolak dr psp dlm kul 7.30 pg..hehe..nak bertolak 6.30 pg konon je la.. tp alhamdulillah slmt smp ke resort tersebut jam 1.30 ptg..fuh laju x adah bawa sorg ja..

slps pendaftaran kami check in di bilik..maka di sinila proses penukaran bilik melibatkan 3 bilik tlh berlaku..hehe..gara-gara nak dok seblk gak kami 3 org ni..lps tu rht jap n lps asar kami trs ke dwn siap memakai bj putih kain htm tu..hehe.. mcm bdk sekolah kan.. mlm n sok smp ptg ada pembentangan kertas kerja @ ceramah..jadik dgr ja la..ada yg best, ada yg sdg2 saja..hehe..

pastu mlm kedua n so on bermula la sesi LDK bersama seorg fasi..hehe..ok la gak aktiviti LDK tp keadaan blk la yg x selesa sbb kecik & sempit..huhu.. pg & ptg ada sesi riadah..ok la x trk ngat pun.. aku buat ja yg mna di srh walapun ntah per2..hehe..

pd hr terakhir ada exam objektif dlm masa sejam stgh..ni pun bnyak gak yg konfius..huhu..tp hrp2 lulus wpun x cemerlang…bnyk gak soaln psl general knowledge yg x der pun masa cermah hari tu..jadi aku teka2 ja la..:)

Tgh pas siap semua kami pun check out, mkn dulu n gi bandar melaka.. hehe..apa lagi nak jln la dah 5 hr terperap kan.. memula kami pegi eye on m’sia ingat nak naik tp mcm x sempat so kami posing ja la..hehe.. pastu pusing lagi jmp menara taming sari..hehe..pun n naik gak sbb org ramai ngat.. so lps tu kami pergi cari sevenir ja la kat area bangunan Stadhuys.. n then trs blk snggah sg blh utk mkn n solat..n trs blk..kali ni yuva plak drive.. aku? x reti la nak bw keta auto mklum la keta aku manual ja..hehe.. smp png dah dkt kul 1.00 pg.. trs tido best nya sok ct dpt travelling day..hehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s