Archive | November 2013

FP201 Programming Fundamentals

Assalamualaikum & Good Morning  uolls..

hari ni nak post tentang kursus FP201 Programming Fundamentals..but all the notes and codes given are using the C++ examples.. sbb sesi Jun 2013 adalah first time ngajor kan..and results adalah kurang menyenang kan but tak der la yg fail sbb lulus pun dah 40..tp kebanyakan pelajar cuma dapat C dan kebawah shj..yg dapat B ada 9 org out of 27.. pastu x der yg dpt A pun..hehe..so kena la review dan buat sedikit preparation or penambahbaikan untuk sesi Dis 2013 ni plak..

mungkin nota, assessment, workbook semua kna update..penerangan and examples kena lebih lagi..kaedah pengajaran perlu diperbaiki or what..dari segi kemampuan dan penerimaan pelajar plak mcm ner yer..mcm mana nak pastikan pelajar betul2 berminat membuat koding bukan just ikut jer,,copy paste kawan jer..hukhuk..itu yg susah nak pastikan..so sesaper ada pendapat blh bg cadangan & idea kat cni..

ctt

ok la ni ada link website yg best dan senang utk cari notes and examples for C++ Programming Languages:

http://www.programiz.com/cpp-programming

http://www.codingunit.com/category/cplusplus-tutorials

Jom buat tutorials on C++! 🙂

Advertisements