Archive | October 2014

Web Programming PHP

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Pada post ni, saje nak citer psl PHP web programming..di KKPB, program sijil aplikasi perisian komputer (Sijil Modular Kebangsaan) bagi sem 4 adalah Pembangunan Sistem Berasaskan Web..jadi PHP telah dipilih beserta penggunaan XAMPP yang merangkumi Apache Server dan MySQL sbg database…Adobe Dreamweaver CS6 sebagai software utk design interface sistem..

So, sbb dah agak lama meninggalkan PHP ni kena la banyak buat rujukan, latihan dan pembacaan..buku ada tapi biasala lagi suka cari kat tenet kan..hehe..Ok la jom tgk link website yang banyak membantu cari bahan dan nota dlm BM tau..

http://php.net/manual/en/tutorial.php

http://marfian.blogspot.com/2008/06/phphtml-css-java-script-web-programming.html

http://aplikasiweb2.blogspot.com/

Sebenarnya PHP banyak digunakan dalam pembangunan web seperti di bawah:

Ok la jom pegi klas yg ada 5 org jer tu..hehe..

Advertisements