Archive | October 2009

Open Day Jab. Kimia, Penang.

Salam semua, peace no war..:)

Pada hari Selasa (27 Okt 09) kami bertiga (azu, lina, eta) membuat lawatan ke Jabatan Kimia Penang @ Jalan Tull smpena sambutan 100 thn…aha nak cari jln pun satu hal kan..nsb baik la azu tau jugak jln kat png ni..sbb dia drive, kami berdua la dok mencari kat mn berpandukan map yg ada..hehe..

So di sini disertakan gambar sepanjang kami bertiga di sana..ada banyk aktiviti & cenderahti disediakan utk pengunjung.. blh jwb kuiz ( sbnrnya utk student ja) tp sbb special kes kami blh la try jwb..w/pun x reti sangat.. hehe.. antara yg kami dpt: pen, notebook, mug, sweets, file, cupcake, tuala dll.. penuh la tgn nak pegang.. sblm blk ada jamuan ptg plak tu..

Memang best gak skali skala dtg ke pameran mcm ni.. rasanya kalau bw stud lg bagus sbb blh didedahkan dgn peluang kerjaya di masa hdpn..mencabar dan menarik jugak bdg  kimia ni.. tp sbb tau last minute, nak cr student pun ssh, nak booking bas lagi..so kami pegi sendiri ja la.. hehe..

Continue reading

Advertisements

Festival Kesenian Politeknik Zon Utara

salam semua..rasanya lama x update post..
hmm sbb rasa mcm x der per nak citer..sibuk dgn tugas P&P ja la, buat nota, soalan kuiz, pastu kna buat skema, marking n keyin markah…hehe..
2 la rutin seorang pendidik di sekolah atau poli/klj kmniti.. tapi alhamdulillah aku suka dan puas wpun kekadg tensen gak if dpt student yg serabut ckit..huhu..sabor ja la..

Dalam 2 minggu lepas, aku terlibat dgn festival kesenian peringkat politeknik zon utara yg melibatkan 5 poli : PSP, PTSB, POLIMAS, PBU & PTSS. aku jadi ajk hadiah & cenderahati..jadi x la sibuk ngat sbb kena uruskan cenderahati ja..psl piala pengarah projek dah uruskan..hehe..
festival ni berlangsung kul 8.00 – 11.00 mlm..jadi aku kna la tunggu smp abis br leh blk.. tgh aku & k.anis pegi la amik cenderahati kat kdai bakery kat umah aku tu ja..ptg plak bz dok buat replka cek n amik duit..lumayan dong juara dpt RM1k..hehe.. at last PSP juara kategori tarian..

festival

Selain tu, aku juga terlibat dalam proses pembinaan courseware e-learning.. adala kena gi kursus 3 hari blajar flash..utk bhgn intro mmg aku x minat ngat sbb kena buat animasi..huhu..utk bhgn contents aku suka la sbb melibatkan koding jugak dlm flash tu.. tp abis ja kursus dah 2 minggu ni x buat per pun lagi..x tau la jmsk blh x antar penyertaan nanti..hehe..

Ptg ni plak ada Test 2 utk B3001..hope ramai lagi yg dpt 100% sbb soalan sng sangat.. Gudluck ye semua DTK 3B!

OK chow dulu yer..nak buat keja plak… TC!