Web Programming PHP

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Pada post ni, saje nak citer psl PHP web programming..di KKPB, program sijil aplikasi perisian komputer (Sijil Modular Kebangsaan) bagi sem 4 adalah Pembangunan Sistem Berasaskan Web..jadi PHP telah dipilih beserta penggunaan XAMPP yang merangkumi Apache Server dan MySQL sbg database…Adobe Dreamweaver CS6 sebagai software utk design interface sistem..

So, sbb dah agak lama meninggalkan PHP ni kena la banyak buat rujukan, latihan dan pembacaan..buku ada tapi biasala lagi suka cari kat tenet kan..hehe..Ok la jom tgk link website yang banyak membantu cari bahan dan nota dlm BM tau..

http://php.net/manual/en/tutorial.php

http://marfian.blogspot.com/2008/06/phphtml-css-java-script-web-programming.html

http://aplikasiweb2.blogspot.com/

Sebenarnya PHP banyak digunakan dalam pembangunan web seperti di bawah:

Ok la jom pegi klas yg ada 5 org jer tu..hehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s