Archive | May 29, 2015

Kursus Android Application @ KKPB

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Alhamdulillah last week tlh berjaya hadir kursus Android Application pada 22-23 Mei 2015 (Jumaat & Sabtu)..kursus dianjurkan oleh Unit SAP bertempat di Makmal E201..Penceramah adalah En Khirulnizam Abd Rahman dari KUIS.. so sesiapa yg berminat belajar boleh tgk web ni.. http://blog.kerul.net/2015/04/mobile-apps-using-html-interface-with.html

selama 2 hari kursus, banyak yg dipelajari..antaranya untuk buat interface, pages, link ke D/B, tukar theme, upload ke playstore..hihi..cara cepat yg diajar adalah menggunakan HTML, JavaScript dan JQuery…pastu nak buat yg database guna PHP & MySQL..berjaya jugak upload walaupun just apps ringkas x sbrp..haha..rupanya nak buat themes boleh mll web ni..http://themeroller.jquerymobile.com/ nak tgk apps yg dah berjaya try upload ke play store plak kat cni..https://play.google.com/store/apps/details?id=my.edu.kkpbe.apps&hl=en

Harap lps ni blh la buat inovasi plak menggunak apps atau pun buat kursus pendek ringkas kpd students..insyaAllah..ok la jom tgk gambar di hari terakhir berkursus..

IMG-20150527-WA0002