Kursus Hijrah~~

salam semua,

Pada 2 minggu yg lalu, saya tlh menghadiri Kursus Kuasa Hijrah Kuasa Untuk Berubah..rasa bertuah sbb penceramah kursus ni En Fazli Yusof..memula tu x kenal la tp pas tgk blog dia, glamour rupanya…nampak sangat x penah ambik tau langsung kan psl motivasi semua ni..hehe… nama kursus ni sempena nama buku yang ditulis olehnya bersama Dato Mohamad Fadzilah Kamsah.. buku ni penah jadi topseller tau kat popular bookstore tu..hehe..mungkin ader yg x brp knl lagi kan so diperkenalkan la yer.. sori en fazli, gamabr ni amik kat blog tau..

so kalau ader saper2 berminat nak menghadiri kursus yang dianjurkan oleh beliau atau mengetahui pelbagai seminar yang dianjurkan, blhla ke website ni: http://www.fadzliyusof.com/

pastu kalau nak baca blog beliau dengan pelbagai cerita motivasi, klik yg ni..http://kuasamotivasi.com/                          

hm… masa kursus tu la kami diperkenalkan dengan teori sains kejayaan iaitu ada 5 langkah utk menjadi lbh baik:

  1. membuat analisa dan muhasabah diri – susur masa dan roda hidup
  2. menetapkan azam dan pilihan – mengawal mind set kita
  3. membuat matlamat yang berkesan – teknik SMARTER
  4. merancang strategi hijrah – kenalpasti analisa jurang dan pelan bertindak
  5. membina komitmen hijrah & iltizam – emosi + tindakan

masa kursus 2 hari tu memang la bersemangat habis, tp dah lps tu dgn memikirkan bebanan sekarang..jadi nak berhijrah mcm mana ni..huhu.. sebelum bersurai sempatla kami bergambar beramai2 sbg kenangan…jom la tgk..:)

~~semoga tahun baru 2011 ini menjanjikan permulaan yang baik kepada kita semua.. dengan tekad dan semangat membara, pasti semua azam kan menjadi nyata..yang penting sentiasa berusaha dan jgn putus asa kerana kita berhak untuk mendapat yang lebih baik~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s